Kom erbij! Samen kunnen we zoveel meer

Van 30 september t/m 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. In die week zijn er allerlei activiteiten om aan mee te doen. Voor de gezelligheid, voor de gezondheid of om zelf te doen. Er worden ook allerlei interessante workshops georganiseerd waarin je kennis op kunt doen over het thema eenzaamheid.

Activiteitenoverzicht Week tegen Eenzaamheid.

Bekijk het Activiteitenoverzicht van de Week tegen de Eenzaamheid 2021 om te zien wat er allemaal te doen is in Utrecht. Klik hiervoor op deze link, de pdf opent in een nieuw venster.


Activiteitenoverzicht

 

Wil je meer informatie over eenzaamheid of de activiteiten uit het overzicht? Neem dan contact op met het Infopunt Informele Zorg via 030-2361745 (werkdagen 09.00 – 13.00 uur) of via infopuntiz@nizu.nl. Als zorgprofessionals kun je terecht bij de Ambassadeurs Informele Zorg.

 

Uitgelicht: trainingen & lezingen

Hierboven is via de link het complete overzicht te vinden van de Week tegen Eenzaamheid, hieronder zijn de trainingen en workshops over eenzaamheid uitgelicht. 
In de Week tegen Eenzaamheid is er ook allerlei gratis aanbod voor bewoners, beroepskrachten en vrijwilligers waarbij je meer kunt leren over het thema eenzaamheid:

 • Training Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken van de Vrijwilligersacademie | 30 september van 18:30 - 21:30 uur, online.

  Wat is eenzaamheid? Wat zijn de signalen en wat kun je doen als je vermoedt dat iemand eenzaam is? Deze training heeft inmiddels al plaatsgevonden. Kijk hier voor ander aanbod: Workshops.
 • Theatrale voorstelling ‘Op de koffie’ van het Nieuw Utrechts Toneel over eenzaamheid, sociale drempels en verbinding. 
Tickets voor een voorstelling in je eigen huiskamer op 2 of 3 oktober zijn te boeken via het NUT. 
De voorstellingen op 6 oktober zijn gratis toegankelijk voor vrijwilligers, aanmelden kan via een van onderstaande links.
  Theatervoorstelling Op de koffie 19.00 uur
  Theatervoorstelling Op de koffie 21.00 uur
 • Luisterworkshop van Utrecht in Dialoog | 3 oktober van 14:30 - 17:00 uur, online.
In deze workshop verdiepen we ons in verschillende manieren van luisteren, naar onszelf, anderen, de wereld en het geheel. Aanmelden en meer informatie. 

 • Training Zingeving van de Vrijwilligersacademie | 4 oktober van 19:00 - 22:00 uur, online.
Een training waarin je leert de levensvragen van je oudere hulpvrager te herkennen en die ter sprake te brengen. Deze training is helaas komen te vervallen.
 • Studium Generale over Eenzaamheid | 5 oktober van 20:00 - 21:30 uur bij Bibliotheek Neude. 
De drempel om te praten over eenzaamheid is groot. Hoe omvangrijk is dit probleem in Nederland? Wat kunnen we als samenleving tegen eenzaamheid doen? Met psycholoog dr. Gerine Lodder (UvT) en filosoof prof. Anja Machielse (UvH). Gratis, wel een ticket reserveren. 

 • Training Rouw en verlies van de Vrijwilligersacademie | 6 oktober van 10:00 - 13:00, online. 
In de training wordt ingegaan op het thema rouw en verlies aan de hand van praktische en herkenbare voorbeelden. Deze training is helaas komen te vervallen
 • Scholing Existentiële Eenzaamheid | 6 oktober van 14:30 - 16:30 bij Careyn Rosendael, Indusdreef 5. 
Welke vormen van eenzaamheid zijn er, wat is existentiële eenzaamheid en hoe ga je om met je eigen existentiële eenzaamheid en die van anderen? Voor professionals, vrijwilligers en mantelzorgers. Aanmelden voor 4 oktober. Alvast voor in de agenda:


 • Lezing over eenzaamheid | 25 november van 19:30 - 20:45 bij Zalen van Zeven, Boothstraat 7.
Rick Kwekkeboom vertelt waar eenzaamheid het gevolg van is, wat de rol is van een 'inclusievere samenleving' en sociale netwerken en informele zorg. Daarbij behandelt ze ook de do's en don'ts voor jezelf of iemand anders bij het omgaan met eenzaamheid. Aanmelden.

Meer over eenzaamheid