Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwtjes uit het netwerk, een enquête en een terugblik op de netwerkbijeenkomst van 21 april jl.

img
Geslaagde NIZU-netwerkbijeenkomst

Donderdag 21 april 2022 hadden we sinds lange tijd weer een live NIZU-bijeenkomst. Fijn om elkaar weer te treffen, toch andere gesprekken te hebben dan online en dat we veel hebben kunnen uitwisselen en sparren. We waren in de Alchemist bij Taal Doet Meer, Anne Rutten presenteerde vanuit het Stadsnetwerk Gelijke Kansen de kaart voor jeugdaanbod.

Als NIZU presenteerden we ook onze langverwachte maatjeskaart voor volwassenen, maar helaas zaten er nog een aantal fouten in waardoor we deze nog even niet delen, maar dat komt hopelijk snel.

Een belangrijk signaal uit de bijeenkomst was, dat veel organisaties een tekort aan vrijwilligers ervaren. Zie het groene blok hieronder en doe mee aan de enquête.

De eerstvolgende NIZU-netwerkbijeenkomst is op 14 juni van 15.30 - 17.00 uur. Schrijf hem vast in je agenda, inhoud en locatie volgt nog. Aanmelden kan via deze link.

Enquête vrijwilligerswerving

Een belangrijk signaal uit de NIZU-bijeenkomst was, dat veel organisaties een tekort aan vrijwilligers ervaren. We willen als NIZU inventariseren waar dit precies aan ligt, en ook eventueel kijken wat we hier gezamenlijk met partners uit de stad in zouden kunnen doen. Verzoek aan iedereen om deze enquête in te vullen over het eventuele tekort aan vrijwilligers.

Lees hier meer
Feestelijke start ANWB AutoMaatje

Utrecht wordt de 100ste gemeente in het land met ANWB AutoMaatje!

Daarom nodigen we iedereen in ons netwerk uit om dit te komen vieren op woensdag 18 mei 2022 van 11.00 – 13.15 uur in de theaterzaal van buurtcentrum De Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht.

Op het programma een introductie van ANWB AutoMaatje door Simone van Leeuwen (projectmanager ANWB AutoMaatje) en een gesprek met Marga de Jager, bestuursvoorzitter van de ANWB, Linda Voortman, wethouder gemeente Utrecht, Irene Witjes, directeur U Centraal, bewoners en vrijwilligers over ANWB AutoMaatje Utrecht.
Tijdens de afsluiting met een eenvoudige lunch is er ruimte om elkaar te ontmoeten en om met elkaar in gesprek te gaan.

Wil je bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, meld je dan aan door een mailtje te sturen aan Jenny Westrik. Dat kan tot uiterlijk 15 mei a.s.

Lees hier meer
Troostdag over verlies & rouw in buurtcentrum De Leeuw

Zaterdag 21 mei inloop vanaf 10.00 uur, Samuel van Houtenstraat 1 (Utrecht Noordoost).
Stichting TrösT, Humanitas Utrecht, Zin in Utrecht en DOCK/Buurtcentrum De Leeuw willen op deze dag ruimte bieden om rouw bespreekbaar te maken.
Wil je meer weten over het programma van deze dag?

Lees hier meer
Mei: de maand van LVB – Licht Verstandelijke Beperking

Om aandacht te vragen mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) wordt op initiatief van De Wilg in mei de Maand van LVB georganiseerd. Door theater, podcasts en een LVB Xperience willen we Utrechters laten zien, horen en ervaren wat het is om met een LVB te leven.

Dit initiatief organiseert De Wilg in samenwerking met Stut Theater, Humanitas DMH, Hogeschool Utrecht, DOCK en JoU. Benieuwd naar het programma?

Lees hier meer
Stichting Eet Mee: Come & Eat

Graag brengen we dit initiatief van Eet Mee bij je onder de aandacht: Come & Eat, speciaal gericht op vluchtelingen uit allerlei landen die hier in Utrecht in de noodopvang zitten. Come & Eat biedt hen een moment om even uit de massaliteit van de opvang te komen en in een huiselijke sfeer Nederlanders te ontmoeten.

Meer informatie en aanmelden via onderstaande link.

Lees hier meer
Vrijwilligersacademie: Hoe VRIJ ben je als vrijwilliger?

Regelmatig is er een spanningsveld tussen de vrije ruimte van de vrijwilliger en de kaders en regels van de organisatie. Hoe ga je hier mee om?

Op dinsdag 17 mei van 09:30 - 12:30 wordt deze workshop speciaal georganiseerd voor  Utrechtse vrijwilligers in de informele zorg en welzijn.

Volg onderstaande link voor meer info en aanmelden, er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Lees hier meer

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties die in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg.

www.nizu.nl | tel.: 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur)

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden