Bekijk hier de Online versie
NIZU nieuwsbrief april 2024

Reminder NIZU-netwerkbijeenkomst 25 april bij VC Utrecht - succesvolle samenwerking Buurtteam & NIZU in Leidsche Rijn - Aanmelden Meedenkgroep - Zichtbaar maken van je aanbod op de NIZU-website - trainingen en workshops via de Vrijwilligerscentrale Utrecht

 

img
Reminder NIZU-netwerkbijeenkomst 25 april bij VC Utrecht

De volgende NIZU-netwerkbijeenkomst vindt plaats op donderdag 25 april van 15.30 - 17.00 uur bij de Vrijwilligerscentrale Utrecht op de Bemuurde Weerd OZ 3, 3514 AN Utrecht.

We zijn deze keer te gast bij de Vrijwilligerscentrale Utrecht. Rosalie Lansing neemt ons mee over de ins en outs van vrijwilligers (werving) en de nieuwe campagne die gaat starten.

We gaan uitwisselen en elkaar nog beter leren kennen rondom het thema 'Werken met vrijwilliger'. Wat is daar specifiek aan? Waar liggen de grenzen? En wat is het verschil tussen werken met oudere en werken met jongere vrijwilligers? Een programma met genoeg ruimte om elkaar te inspireren en te ontmoeten.

Ben jij er ook bij? Meld je dan aan via dit aanmeldformulier

img
NIZU en het Buurtteam samen een superteam

Vanuit het NIZU (Netwerk Informele Zorg Utrecht) zetten we sinds ruim een jaar vier Informele Zorg Ambassadeurs in specifiek voor de Jeugd. Dat doen we in samenwerking met Buurtteam Jeugd en Gezin Lokalis, KOOS Utrecht en Spoor030.

Aimée Vincken (buurtteam Leidsche Rijn ’t Zand/Terwijde) en Diana Williams - Schnek (NIZU, wijk Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern) vertellen in dit artikel over hun succesvolle onderlinge samenwerking en hun ervaringen. De inzet van informele zorg draagt er bijvoorbeeld o.a. aan bij dat de wachtlijst voor het buurtteam korter wordt.

Nieuwsgierig naar hun verhaal?

Lees hier meer
img
Oproep: meld je aan voor de Meedenkgroep!

Tijdens de netwerkbijeenkomst in februari deed Alex van Pelt van Present Utrecht – een van de NIZU-kerngroepleden – hier een oproep voor: de Meedenkgroep lokaal beleid NIZU.

Aanleiding voor de het opzetten van deze meedenkgroep:

  • Ontwikkelingen in het beleid voor het sociaal domein in de stad Utrecht;
  • Het NIZU wordt steeds vaker gevraagd mee te doen en mee te denken.


Doelstelling van de meedenkgroep:

  • Toetsen van plannen door een sterke, vanuit de praktijk gevoede stem, op ontwikkelingen door op een informele wijze kennis op te halen en (voorgenomen) beleid te toetsen bij NIZU partners.
  • Dit is naast de bestaande NIZU netwerkbijeenkomsten waar ook regelmatig beleid wordt besproken
  • We starten een groep van medewerkers van organisaties die mee willen denken. Dit is een informele groep en naar eigen behoefte.
  • Leden kunnen gevraagd en ongevraagd advies geven aan de (voorzitter van) kerngroep NIZU.

Denk je vanuit jouw organisatie en/of met jouw achtergrond een bijdrage te kunnen leveren? Meld je dan aan voor de meedenkgroep en neem contact op met Julia Muller: julia.muller@nizu.nl

img
Hoe maak je je aanbod zichtbaar op de NIZU-website?

Af en toe krijgen we vragen over het aanbod van informele zorg dat via de zoekfunctie op de homepage te vinden is. De website is inmiddels alweer een aantal jaren in de lucht, dus het is niet vanzelfsprekend dat de informatie hierover bij iedereen bekend is. Daarom goed om nog eens toe te lichten hoe jij ervoor kan zorgen dat het aanbod van jouw organisatie of initiatief via deze zoekfunctie op de NIZU-website te vinden is.

Lees hier meer
img
Trainingsaanbod Vrijwilligerscentrale Utrecht

Graag brengen we het trainingsaanbod van de Vrijwilligerscentrale Utrecht (VCU) bij je onder de aandacht.

Via onderstaande link vind je workshops en trainingen die de komende tijd op het programma staan. Een greep uit wat er op het programma staat: Communicatietechnieken voor vrijwilligers, Parkeer je piekergedachten, Spaarkringbegeleider Cash2grow en Deelnemers begeleiden met een vluchtachtergrond.

Ook vind je hier een ruim aanbod gratis e-learning-modules die je direct vanachter je eigen tablet of pc kunt volgen.

Lees hier meer

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties die in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg.

www.nizu.nl | tel.: 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur)

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden