Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief mei/juni 2022

Een enquête, de aankondiging van de volgende netwerkbijeenkomst op 14 juni en nieuws over ANWB Automaatje in Utrecht!

img
Verzoek invullen enquête vrijwilligerswerving

Aan jullie allemaal het verzoek om in deze enquête in te vullen. Een belangrijk signaal uit de NIZU-bijeenkomst in april was, dat veel organisaties een tekort aan vrijwilligers ervaren. We willen als NIZU inventariseren waar dit precies aan ligt, en ook eventueel kijken wat we hier gezamenlijk met partners uit de stad in zouden kunnen doen. We horen graag wat goed gaat en waar de knelpunten zitten. Verzoek aan iedereen om deze enquête in te vullen over het eventuele tekort aan vrijwilligers.

Lees hier meer
Uitnodiging NIZU netwerkbijeenkomst dinsdag 14 juni

Tijdens deze netwerkbijeenkomst is er ruimte voor ontmoeten en elkaar leren kennen. 
 
Vrijwilligerswerving
We gaan het hebben over vrijwilligerswerving: wat gaat goed, wat zijn de knelpunten en wat kunnen we hier gezamenlijk in doen. 

Samenwerkingen binnen het NIZU: hoe kan ik?
Daarnaast is er ruimte om je samenwerkingsvraag in te brengen of mee te denken met anderen. Bijvoorbeeld: hoe kan ik een samenwerkingspartner vinden in de stad, beter verwijzen naar andere organisaties, etc? 

Locatie
Present Utrecht
Vliegend Hertlaan 4A, Utrecht

Tijdstip: 15.30 - 17.00 uur, aanmelden via deze link.

img
Feestelijke start ANWB AutoMaatje

Utrecht 100ste gemeente in het land met ANWB AutoMaatje!

Vorige week vond de feestelijke aftrap van ANWB AutoMaatje in Utrecht plaats. Utrecht is de 100ste plaats in Nederland waar inwoners gebruik kunnen maken van ANWB AutoMaatje. Een mooie extra optie voor iedere inwoner van Utrecht die voor vervoer aangewezen is op anderen en er toch uit wil (of moet).

ANWB AutoMaatje Utrecht is een vervoersservice voor en door inwoners van onze stad. Ben je niet meer zo mobiel, maar wil je er toch op uit? Dan kun je een aanvraag indienen. Je wordt gekoppeld aan een vrijwilliger, die voor het vervoer zijn eigen auto gebruikt. Een ANWB AutoMaatje is er niet alleen voor de noodzakelijke ritjes, zoals een bezoek aan de dokter of de fysiotherapeut. Je kunt een ANWB AutoMaatje ook inschakelen voor een leuk uitstapje of een bezoek aan de kapper.

In Utrecht is U Centraal de partner van ANWB automaatje voor de uitvoering. Meer informatie over de mogelijkheden en over aanmelden via onderstaande link.

Lees hier meer

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties die in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg.

www.nizu.nl | tel.: 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur)

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden