Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief november 2022

Nieuwtjes uit het informele netwerk

Reminder NIZU netwerkbijeenkomst 22 november

Heb je je al aangemeld voor de NIZU-netwerkbijeenkomst volgende week dinsdag 22 november? Meld je nu nog snel aan via deze link: AANMELDEN.

img
Vrijwilligerswerving - 900 redenen

Op Sint Maarten (11-11) is de wervingscampagne 900 redenen klein gelanceerd. Dit is (mede) ontstaan vanuit het NIZU-signaal dat er een terugloop is aan vrijwilligers en we graag meer en gezamenlijk willen inzetten op werving.

Deze campagne is gekoppeld aan Utrecht 900 en meer informatie volgt snel. Heb jij of je vrijwilliger ook een goede reden die hier niet tussen staat? Neem dan contact op met gerdien.van.tongeren@vcu.nl 

Lees hier meer
img
Fietsmaatjes Utrecht

In en rondom Utrecht kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. ‘Fietsmaatjes’ is een (landelijk) initiatief dat iedereen die niet (meer) zelfstandig kan fietsen in staat stelt om samen met een fietsmaatje (fietsvrijwilliger) op een (elektrisch ondersteunde) duofiets op pad te gaan. Utrecht is DE fietsstad van de wereld, daar horen duofietsen natuurlijk ook bij.

Om Fietsmaatjes Utrecht op te starten hebben we een team nodig. Het team bestaat uit: coördinatoren, fietsvrijwilligers, onderhoud en inkoop, PR en ICTbeheer.

Op woensdag 23 november is er een informatiebijeenkomst over Fietsmaatjes in Utrecht. Heb je interesse in dit project of wil je meer weten, geef je dan snel op via onderstaande link: Fietsmaatjes Utrecht.

Voor andere vragen en of opmerkingen neem contact op met:
Tom Linssen - Consulent Aangepast Sporten - tom.linssen@sportutrecht.nl
Jelle Bakker - Fietsburgemeester Utrecht - fietsburgemeesterutrecht@gmail.com

Vrijwilligersacademie: workshop Zorgen over geld? praten helpt

In de vorige nieuwsbrief presenteerden we de factsheet ‘Geldzorgen bespreekbaar maken’ voor vrijwilligers. Via de Vrijwilligersacademie is er inmiddels ook de workshop ‘Zorgen over geld? praten helpt’.

Heb je wel eens te maken gehad met iemand die zit met geldstress? Deze workshop helpt vrijwilligers om geldzorgen te signaleren en bespreekbaar te maken.

De workshop vind plaats op donderdag 8 dec, van 9:30 - 12:00 uur. Aanmelden is verplicht en kan op de website van de VC Utrecht via onderstaande link:

Lees hier meer
Trainingsaanbod U Centraal

Sociale vaardigheden voor volwassenen
Een drie daagse cursus die start op 24 november. Deze cursus is voor mensen die het lastig vinden om bijvoorbeeld op een feestje of bijeenkomst een praatje te maken met iemand maar ook graag meer voor zijn mening wil uitkomen. Voor meer info en aanmelden: Sociale vaardigheid voor volwassenen

Workshop ‘Leuke dingen doen, voor nu en later’
Deze workshop vindt plaats woensdagochtend 7 december en is voor mensen die graag meer of andere activiteiten willen gaan (ontdekken) doen. Door de activiteiten die ze leuk vinden ontmoeten ze ook ander mensen met dezelfde interesses.

Het is een laagdrempelige workshop waar deelnemers ook teruggaan naar hun verschillende levensfase om te achterhalen wat ze toen leuk vonden en waarom.
Workshop ‘Leuke dingen doen, voor nu en later’

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties die in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg.

www.nizu.nl | tel.: 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur)

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden