Bekijk hier de Online versie
NIZU nieuwsbrief september 2023

Terugblik Netwerkbijeenkomst 5 september - Save the date: NIZU netwerkbijeenkomst 30 november 2023 - Week tegen Eenzaamheid 2023 van start - De Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 - NOV tipt NIZU-aanpak in landelijke brief - Vrijwilligersacademie: workshops

img
Terugblik Netwerkbijeenkomst 5 september

Dinsdag 5 september waren we met 62 NIZU partners te gast bij Paraplu, een locatie van InteraktContour (voorheen Boogh) in Transwijk.

Lees hier meer
img
Save the date: NIZU netwerkbijeenkomst 30 november 2023

Tijdens deze netwerkbijeenkomst praten we o.a. verder over de opbrengst van de recente netwerkbijeenkomst, waarbij ter sprake kwam hoe we ons als informele zorg verhouden tot o.a. landelijke regelingen (zoals IZA, GALA, SPUK, WOZO). Zie ook de terugblik op de netwerkbijeenkomst van 5 september.

Zet ’m vast in je agenda!
Datum:
donderdag 30 november
Tijdstip: 15.30 - 17.00 uur
Locatie: volgt z.s.m.

img
Week tegen Eenzaamheid 2023 van start

Op donderdag 28 september gaat de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid van start. Van Op de website van Utrecht Omarmt vind je een uitgebreid overzicht.

Lees hier meer
img
De Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023

Inschrijvingen zijn geopend!

De Utrechtse Vrijwilligerstrofee is dé gemeentelijke waarderingsprijs voor vrijwillige inzet in de stad Utrecht. Kansmakers zijn vrijwilligers en initiatieven/organisaties die het afgelopen jaar opvielen door hun tomeloze inzet, een bijzonder project of hun betrokkenheid bij de mensen in de stad. De prijswinnaars worden jaarlijks bekend gemaakt op de Nationale Dag van de Vrijwilliger. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 december.

Via onderstaande link kun je weer een organisatie en een vrijwilliger opgeven die wat jou betreft een nominatie verdienen. De inschrijvingen zijn geopend tot 20 oktober, 12 uur 's middags.

Lees hier meer
img
NOV tipt NIZU-aanpak in landelijke brief

De NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) stuurde onlangs een brief aan Nederlandse gemeentes over de brede SPUK-regeling. Het NOV vraagt in deze brief o.a. aandacht voor de samenwerking tussen de formele en informele zorg en tipt hierbij de Utrechtse NIZU-aanpak.

Lees hier meer
Vrijwilligersacademie: workshops

Dit najaar zijn er weer allerlei workshops en trainingen bij de Vrijwilligersacademie. Meld je aan en doe mee!

Hieronder een overzicht van de workshops en trainingen in oktober.

Workshop: Cultuur Sensitief Werken - ‘wat is cultuur?’ en hoe ga je om met de verschillen. Door bewust te zijn van de verschillen in culturen leer je gedrag beter te begrijpen.
Woensdag 4 okt, 09:30 - 13:00

Workshop: Herstellen doe je met elkaar - door stil te staan bij herstelprocessen ontwikkel je inzichten in hoe dit eruit kan zien en kun je van daaruit bedenken wat nodig is om dit te steunen.
Dinsdag 10 okt, 09:30 - 12:30

Workshop: LVB Xperience - ervaar de wereld van een iemand met een licht verstandelijke beperking
Woensdag 11 okt, 09:30 - 12:00

Online Workshop: Stress en Geldzorgen - heb jij als vrijwilliger een belangrijke signalerende rol bij het ondersteunen van bewoners met geldzorgen? herken je geldstress? hoe nu verder?
donderdag 26 okt, 19:00 - 21:00

Workshop: Krachtwerk (basis)
Aan de slag met krachtgericht werken! Kom je ook naar deze (basis) workshop?
vrijdag 27 okt, 09:30 - 13:00

Meer workshops en trainingen in november en december. Het complete trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie + informatie over inschrijven vind je hier: Vrijwilligersacademie Utrecht.

Het totale overzicht van workshops en trainingen voor vrijwilligers vind je via onderstaande link:

Lees hier meer

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties die in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg.

www.nizu.nl | tel.: 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur)

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden