Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief april 2023

Save the date, terugblik netwerkbijeenkomst, informatie over de verschillende ambassadeurs informele zorg, NIZU-deelnemers, introductie Roline Schaink, Ervaringwijzer Utrecht, aankondiging Beursvloer en aanbod Vrijwilligersacademie.

Save the date: netwerkbijeenkomsten

Zet de NIZU-netwerkbijeenkomsten in juni en september nu vast in je agenda:

  • Dinsdag 6 juni van 15.30 - 17.00 uur: NIZU Netwerkbijeenkomst
  • Dinsdag 5 september 15.30 - 17.00 uur: NIZU & Stadsnetwerk bijeenkomst

img
Terugblik netwerkbijeenkomst 4 april

Op dinsdag 4 april was de eerste gezamenlijke netwerkbijeenkomst van NIZU (netwerk informele zorg Utrecht) en het Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd. Tussen het stadsnetwerk en het NIZU is veel overlap: veel organisaties zijn in beide netwerken actief. Daarom sloegen we de handen ineen men organiseerden samen deze bijeenkomst.

De bijeenkomst begon al vroeg met een goed ontbijt. Daarna gingen we met elkaar in gesprek over de soorten ambassadeurs informele zorg die er zijn. Inmiddels hebben we ze in drie soorten, namelijk:

  • ambassadeur informele zorg wijk
  • ambassadeur informele zorg jeugd
  • ambassadeur informele zorg onderwijs

We inventariseerden welke informatie mist, welke nodig is en wat er verbeterd kan worden. Het overzicht van welke ambassadeurs er in welke wijken actief zijn vind je hier:
overzicht ambassadeurs informele zorg

Sophie Visser van Goed geschud kreeg het podium en vertelde over de subsidie School en Omgeving. Verder gingen we in gesprek over de laatste ontwikkelingen in het veld en wat wij als netwerken kunnen betekenen. Ook was er weer ruimte voor kennismaking, ontmoeten en netwerken.

Heb je het gemist? Houd dan onze nieuwsbrief of LinkedIn in de gaten voor de volgende bijeenkomst. Leuk als je er dan (weer) bij bent!

img
Laat je met je organisatie of initiatief zien op de NIZU-website!

Sta jij al op onze overzichtspagina op de NIZU-website? Met deze pagina maken we het informele netwerk in Utrecht nog beter zichtbaar en vindbaar én kunnen we elkaar makkelijker vinden.

Wil je met jouw organisatie of initiatief ook vermeld worden op deze pagina?
Volg onderstande link, upload je logo en vul de aanvullende gegevens in op dit web-formulier: Ik meld me aan als NIZU-deelnemer

Jouw organisatie of initiatief is dan binnenkort op de website zichtbaar als deelnemer aan het NIZU. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met Julia Muller

img
In gesprek met Roline Schaink

Roline Schaink is sinds 1 januari 2023 ambassadeur Informele Zorg (IZ) voor het NIZU in de wijk Noordoost. De wijk is haar niet onbekend, want als regiocoördinator voor Handjehelpen is ze al actief Noordoost (en in Oost).
Nu ze een paar maanden actief is als ambassadeur, is dit een goed moment om met haar in gesprek te gaan en meer te horen over haar werk.

Lees hier meer
img
Wil jij meer zicht op je impact als vrijwilligersorganisatie of initiatief?

De gemeente Utrecht biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van Ervaringwijzer.
Ervaringwijzer is een instrument waarmee je relatief eenvoudig cliëntervaring kunt ophalen.  Ervaringwijzer wordt in Utrecht al intensief gebruikt in de (jeugd) zorg maar kan ook ingezet worden in de informele zorg. Je kunt zowel de ervaring van inwoners als ervaring van vrijwilligers ophalen.

Handje Helpen en Humanitas hebben hier al mee geoefend en hebben een vragenlijst ontwikkeld voor vrijwilligers. Aan het gebruik van Ervaringwijzer zijn geen kosten verbonden, het vraagt alleen ureninzet vanuit je organisatie om de vragenlijst uit te zetten. Heb je interesse of vragen, neem contact op met ervaringwijzer@utrecht.nl of neem een kijkje op www.ervaringwijzer.nl

img
Meld je nu aan voor de Beursvloer!

Op dinsdag 9 mei van 15.00 tot 17.00 uur vindt in de bibliotheek Neude de 19e editie van de Maatschappelijke Beursvloer Utrecht plaats. De Beursvloer goes Global!

Lees hier meer
Vrijwilligersacademie: nieuwe workshops

Ook in 2023 kun je als vrijwilliger weer interessante workshops volgen bij de Vrijwilligersacademie. Deze nieuwe workshops staan er o.a. in mei en juni op het programma:

Workshop: Hoe ga je met dementie om?
Woensdag 24 mei, 19:30 - 21:30

Workshop: Zorgen over geld? Praten helpt!
Donderdag 25 mei, 19:00 - 21:30

Workshop: Omgaan met weerstand
Vrijdag 26 mei, 09:30 - 12:30

Workshop: Regenboogouderen? (her)ken ik ze? En hoe kan ik ze het beste ondersteunen.
Vrijdag 2 jun, 09:30 - 11:30

Meer trainingsaanbod in april en mei en informatie over inschrijven: zie onderstaande link.

Lees hier meer

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties die in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg.

www.nizu.nl | tel.: 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur)

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden