Bekijk hier de Online versie
NIZU nieuwsbrief januari 2024

Uitnodiging NIZU netwerkbijeenkomst - Terugblik 2023 - IZA: Regioplan Midden Nederland - Movisie: Aan de slag met vrijwillige inzet - Trainingsaanbod VCU

img
Uitnodiging NIZU netwerkbijeenkomst dinsdag 13 februari 2024

We nodigen je graag uit op de netwerkbijeenkomst van het NIZU.

Tijdens deze NIZU netwerkbijeenkomst zijn we op bezoek bij Indekerngezond in Leidsche Rijn. We willen terugkijken op het afgelopen jaar, wat hebben we als (partners in het) netwerk goed gedaan in 2023 en welke uitdagingen hebben we voor het jaar wat voor ons ligt? Wat hebben we hiervoor nodig? Waarvan moeten we meer doen in de Utrechte wijken en wat moeten we minder doen?

Ook delen we de stand van zaken van o.a. de IZA regioplannen, werving van vrijwilligers en de ambassadeurs informele zorg.

Aanmelden kan via deze link.
Tot 13 februari!
 
Julia Muller, NIZU

img
NIZU terugblik 2023

Klik op onderstaande link voor onze terugblik op 2023 én voor de data van de netwerkbijeenkomsten in 2024.

NIZU terugblik 2023

 

img
IZA: Regioplan Midden Nederland

Het is al even geleden, maar op de netwerkbijeenkomsten in september en november 2023 hebben we met elkaar gesproken over de inbreng van de informele zorg bij de gesprekken in het kader van het Integraal Zorgakkoord (IZA).
Goed nieuws: informele zorg – inclusief gemeenschapskracht – en de rol van het NIZU worden in het Regiobeeld Utrecht specifiek genoemd, mede dankzij jullie inbreng.

Lees hier meer
img
Movisie: Aan de slag met vrijwillige inzet vanuit GALA

Het inzetten en ondersteunen van vrijwilligerswerk is één van de actiepunten dat onder het thema sociale basis valt uit het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA).

Een recent artikel op de website van Movisie in de themareeks ‘Aan de slag met GALA’ gaat hier uitgebreid op in. Het is vooral een handreiking aan gemeenten met tips voor ondersteuning van vrijwillige inzet en bewonersinitiatieven.

Het gaat o.a. om het stimuleren van samenwerken, het betrekken van bewoners, initiatieven en organisaties en het promoten van vrijwillige zorg en ondersteuning. Toch een aantal dingen die we in Utrecht al aardig goed doen.

Erg leuk dus dat onder de noemer ‘bevorder onderlinge samenwerking’ naar het NIZU als voorbeeld verwezen wordt. We kunnen er met z'n allen trots op zijn dat wat we met elkaar in dit netwerk doen als voorbeeld en inspiratie voor anderen gebruikt wordt.

Beeld: Movisie

Lees hier meer
img
Trainingsaanbod Vrijwilligerscentrale Utrecht

Graag brengen we het trainingsaanbod van de Vrijwilligerscentrale Utrecht (VCU) bij je onder de aandacht. Via onderstaande link vind je het trainingsaanbod in het eerste kwartaal van 2024 met o.a. een training voor taalvrijwilligers/taalmaatjes en workshops over communicatie, het omgaan met weerstand en het signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid.

Lees hier meer

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties die in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg.

www.nizu.nl | tel.: 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur)

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden