Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief juli 2022

Vacature Ambassadeur Informele Zorg en nieuwtjes uit het netwerk

img
Vacature Ambassadeur informele zorg Utrecht

Het Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU) heeft in alle wijken een Ambassadeur Informele zorg. Deze ambassadeurs vertegenwoordigen de NIZU partijen en feitelijk alle informele zorg partijen in de stad.
De ambassadeur draagt bij aan de verbinding van de formele en informele zorg binnen de wijken. De ambassadeur werkt daarvoor samen met de Buurteams, DOCK, burennetwerken, bewoners, huisartsen, wijkverpleging etc. De aanpak kan per wijk verschillen.

Wij zijn per 1 oktober 2022 op zoek naar een:
Ambassadeur informele zorg Utrecht voor Utrecht Zuidwest voor 12 uur per week

Werkzaamheden
Als ambassadeur informele zorg werk je autonoom in de wijk aan de verbinding tussen de formele en informele zorg. Je werkt samen met formele en informele partners in de wijk om ervoor te zorgen dat burgers met een hulpvraag snel de juiste informele zorg aangeboden krijgen. Dat kan binnen en buiten de wijk. Hiervoor heb je een goed inzicht in de informele zorg in Utrecht nodig.
Voorwaarde bij deze functie is dat je werkt voor of verbonden bent aan een informele zorg organisatie/initiatief in Utrecht.

Solliciteren
Stuur vóór 28 augustus 2022 een mail met motivatie en cv naar info@nizu.nl
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 1 en 5 september 2022.

Lees de volledige vacaturetekst door onderstaande link te volgen.

Lees hier meer
Aankondiging NIZU netwerkbijeenkomst

Noteer de volgende NIZU-netwerkbijeenkomst vast in je agenda: donderdag 29 september op de locatie van Handjehelpen op de Pallas Athenedreef in Overvecht van 15.30 - 17.00 uur.

Gezamenlijke werving van vrijwilligers

Vanuit de laatste NIZU netwerkbijeenkomsten blijkt dat het tekort aan vrijwilligers momenteel echt lastig is. Na een kort overleg tussen Femke Scholten (Gemeente Utrecht) Wouter Schild (Vrijwilligerscentrale Utrecht) en Julia Muller (NIZU) is afgesproken om na de zomer stadsbreed in te gaan zetten op gezamenlijke werving van vrijwilligers. In september komt hier meer informatie over.

Heldin, een Rode Kruis cursus speciaal voor vrouwen

Heldin is een cursus speciaal voor vrouwen tussen 20 – 55 jaar die hun EHBO kennis willen vergroten. Tijdens de cursus werken ze tegelijkertijd aan hun zelfvertrouwen en daadkracht en leren ze over effectieve communicatie. In andere woorden: door Heldin leer je hulp te (durven) vragen, omgaan met lastige situaties (denk aan meningsverschillen) en leer je hoe je reageert in een noodsituatie, bijvoorbeeld bij een ongeluk met een kind. 

De cursus
De cursussen worden door vrouwelijke trainers en EHBO-instructrices gegeven. Voor een kleine eigen bijdrage krijgen de deelnemers een voorlichting (1 uur), kennismakingsgesprek (30 minuten) en zes bijeenkomsten waar ze echt aan de slag gaan met EHBO en alle vaardigheden die er nodig zijn om ook echt te handelen in een noodsituatie (elk 2,5 uur) .

Meer weten?
Meer weten over de inhoud van de cursus? Volg dan onderstaande link. Of wil je met het Rode Kruis samenwerken en een cursus laten geven op jouw school, buurthuis of andere locatie? Neem dan contact op met Miriam Lauers, projectleider Heldin via mlauers@redcross.nl.

Lees hier meer
Vakantietijd

De vakantietijd is weer aangebroken. Dat kan ook betekenen dat de ambassadeur informele zorg in jouw wijk er even niet is. Je kunt dan bij een van de collega-ambassadeurs (zie onderstaande link)  terecht of gebruikmaken van het Infopunt Informele Zorg via 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur).
Je vraag wordt dan doorgeleid naar een van de beschikbare ambassadeurs.

Lees hier meer

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties die in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg.

www.nizu.nl | tel.: 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur)

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden