Nieuws

Hier vind je het laatste NIZU-nieuws en de aankondigingen van onze netwerkbijeenkomsten.

Actuele publicaties

Lancering Maatjeskaart

Op de netwerkbijeenkomst van 21 april werd de Maatjeskaart gelanceerd. Op deze maatjeskaart vind je alle sociale maatjesinitiatieven (voor volwassenen) in de stad Utrecht die door NIZU-netwerkpartners worden aangeboden. Je kunt de kaart hier downloaden: Maatjeskaart.
Wil je een stapeltje Maatjeskaarten ontvangen om verder te verspreiden, stuur dan een mailtje naar info@nizu.nl
Ook vanuit het Stadsnetwerk Gelijke Kansen is er een maatjeskaart, maar dan gericht op jeugd & informeel leren: Informeel leren.
Verder is er vanuit het Platform Financieel Vrijwilligers Utrecht een overzicht beschikbaar van vrijwilligersorganisaties die ondersteuning bij financiën bieden: Financieel Vrijwilligers.

Netwerkbijeenkomsten

 De netwerkbijeenkomsten vinden in 2022 plaats op:

  • donderdag 29 september
  • dinsdag 22 november

Je kunt je aanmelden voor een netwerkbijeenkomst via de link die hier enkele weken voorafgaand aan de bijeenkomst geplaatst wordt. Wil je op de hoogte blijven van o.a. de locaties en de thema's van deze bijeenkomsten en ben je benieuwd naar ander nieuws in het informele netwerk? Meld je dan aan voor de NIZU-nieuwsbrief.

Voor elke netwerkbijeenkomst zijn we nog op zoek naar een geschikte locatie. Heeft jouw organisatie een geschikte ruimte en wil je met je organisatie deze bijeenkomst ‘hosten’, reageer dan via het contactformulier met vermelding van je naam en e-mailadres.

Een kort verslag van de meest recente netwerkbijeenkomst in juni 2021 vind je hier: NIZU nieuwsbrief juni/juli 2022

 

Thuis in de wijk

Het NIZU ‘host’ op deze website het programma ‘Thuis in de wijk’. Op deze pagina vind je een filmpje en een pdf met voorbeelden: Thuis in de wijk.

Utrecht voor Oekraïne

Op de NIZU website vind je ook een aparte pagina met informatie over hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Utrecht: Utrecht voor Oekraïne.

Utrecht Omarmt

Informatie over de Utrechtse Aanpak Eenzaamheid en over het netwerk in de stad dat zich inzet voor de bestrijding van eenzaamheid vind je sinds kort op de nieuwe website van Utrecht Omarmt.
Op onze pagina over Eenzaamheid vind je informatie over de rol van het NIZU.

Trainingsaanbod Vrijwilligersacademie

In samenwerking met VC Utrecht worden er trainingen voor vrijwilligers aangeboden:

Nieuwsbrieven

Lees hier de eerder verschenen nieuwsbrieven:

Publicaties

Verslagen eerdere netwerkbijeenkomsten

 

 

Nieuwsbrieven