Nieuw bij Handjehelpen: ervaringsmaatjes voor kinderen in scheidingssituaties

Je ouders gaan uit elkaar en alles wordt anders. Het overkomt zo’n 86.000 minderjarige kinderen per jaar; dat is anderhalf voetbalstadion vol! Een scheiding kan grote invloed hebben op het leven van kinderen en veel kinderen vinden het lastig om er over te praten. Een ervaringsmaatje kan hierbij helpen. Handjehelpen start daarom met het project ‘Ouders uit elkaar’, in samenwerking met Villa Pinedo.

‘Ouders uit elkaar’: ervaringsmaatjes voor kinderen in scheidingssituaties

Voor kinderen van gescheiden ouders is het belangrijk dat hun verhaal (h)erkend en gehoord wordt. Bij het project ‘Ouders uit elkaar’ worden kinderen die betrokken zijn bij een scheiding daarom gekoppeld aan een maatje met ervaringskennis. Dit is een vrijwilliger of stagiair die weet hoe het is om gescheiden ouders te hebben en zich goed in de situatie van het kind kan verplaatsen. Het maatje biedt op een laagdrempelige manier een luisterend oor en onderneemt activiteiten. Zo staat het kind er niet alleen voor én kan het ervaringsmaatje zijn of haar ervaringen inzetten om zo een ander te helpen.

Iets voor jou?

Ben of ken jij een kind van gescheiden ouders en zou een ervaringsmaatje iets voor jou zijn? Of weet jij hoe het is om op te groeien met gescheiden ouders en wil je graag als stagiair of vrijwilliger deelnemen aan het project Ouders uit elkaar? Meld je dan aan! Als ervaringsmaatje word je begeleid door Handjehelpen en getraind door Villa Pinedo.

Neem voor meer informatie over het project contact op met: Angelique Heerdink, 06-1479 6376 / aheerdink@handjehelpen.nl