Bekijk hier de Online versie
NIZU nieuwsbrief december 2023

Terugblik netwerkbijeenkomst NIZU & Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd - Brief over CAO verhogingen - Inbreng gemeenteraad Utrecht i.v.m. aanbestedingen sociaal domein - Wijksafari in Oost - Vrijwilligersinitiatieven als waardevolle ontmoetingsplekken - Trainingsaanbod Vrijwilligerscentrale Utrecht

img
Terugblik NIZU netwerkbijeenkomst

Wat een mooie netwerkbijeenkomst donderdag 30 november, die wij samen met het Stadsnetwerk Gelijke Kansen organiseerden.

Lees hier meer
Brief over CAO verhogingen

Eind september heeft NIZU kerngroep een brief aan Gemeente Utrecht gestuurd over o.a. CAO verhogingen die ons allemaal treffen. Naar aanleiding hiervan is er een gesprek geweest over CAO verhogingen.

Mocht je nou in 2023 nog in financieel in de knel zijn gekomen m.b.t. de verhogingen in de CAO, neem dan contact op met Femke Scholten.

Inbreng gemeenteraad Utrecht i.v.m. aanbestedingen sociaal domein

 

Als NIZU kerngroep hebben we bijgevoegde inbreng naar de gemeenteraad gestuurd omdat we in de nota van uitgangspunten de vrijwilligersorganisaties misten.

img
Wijksafari in Utrecht Oost

Met een groep van zo’n 30 mensen uit de eerstelijns zorg en het sociaal domein waren we dinsdag 28 november met de fiets op pad in Utrecht Oost. Op vijf locaties in Utrecht Oost namen we een kijkje, vooral om te zien en te horen welke activiteiten er georganiseerd worden en welk ondersteunend aanbod er te vinden is. 

Lees hier meer
img
Vrijwilligersinitiatieven als waardevolle ontmoetingsplekken

Laurine Blonk, Femmianne Bredewold en Anja Machielse, verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek, onderzochten wat vrijwilligersinitiatieven tot een waardevolle ontmoetingsplek maakt. Handjehelpen was een van de organisaties die aan dit onderzoek bijgedragen heeft.

In het rapport Vrijwilligersinitiatieven als waardevolle ontmoetingsplekken vragen de onderzoekers aandacht voor de kunst en kunde om met laagdrempelige activiteiten betekenisvol contact tot stand te brengen en benadrukken daarbij de bijzondere en waardevolle rol die coördinatoren hebben.

Lees via onderstaande link meer over dit rapport, je vindt daar ook de downloadlink naar de publicatie.

Lees hier meer
img
Trainingsaanbod Vrijwilligerscentrale Utrecht

Zoals eerder aangekondigd maakt het trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie vanaf 1 januari 2024 integraal deel uit van het trainingsaanbod van de Vrijwilligerscentrale Utrecht (VCU). Het trainingsaanbod in 2024 met o.a. een training voor taalvrijwilligers/taalmaatjes en workshops over communicatie, het omgaan met weerstand en het signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid vind je via onderstaande link.

Lees hier meer

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties die in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg.

www.nizu.nl | tel.: 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur)

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden