Bekijk hier de Online versie
NIZU nieuwsbrief februari 2024

Reminder NIZU netwerkbijeenkomst - Uitnodiging ontwikkeldagen Sociaal domein - Plusgids 2024 beschikbaar! - Netwerkbijeenkomst Vrijwillige Inzet VCU/UU - Trainingsaanbod VCU

img
Reminder NIZU netwerkbijeenkomst dinsdag 13 februari 2024

Graag nodigen we je uit voor de netwerkbijeenkomst van het NIZU!

Volgende week is het al zo ver: onze netwerkbijeenkomst op de locatie van Indekerngezond in Leidsche Rijn.

We willen terugkijken op het afgelopen jaar, wat hebben we als (partners in het) netwerk goed gedaan in 2023 en welke uitdagingen hebben we voor het jaar wat voor ons ligt? Wat hebben we hiervoor nodig? Waarvan moeten we meer doen in de Utrechtse wijken en wat moeten we minder doen?

Ook delen we de stand van zaken van o.a. de IZA regioplannen, werving van vrijwilligers en de ambassadeurs informele zorg.

Aanmelden kan nog steeds! Gebruik daarvoor deze link.
Tot 13 februari!
 
Julia Muller, NIZU

img
Uitnodiging ontwikkeldagen Sociaal domein

Tijdens onze meest recente netwerkbijeenkomst was Charlotte Rekko namens de gemeente aanwezig om een toelichting te geven op de Nota van Uitgangspunten die gebruikt wordt bij de uitvraag voor de aanbesteding in het sociaal domein.
Een volgende stap is een inventarisatie bij de partners in het sociaal domein, waaronder vrijwilligersorganisaties en bewonersinitiatieven. Daarbij staat de vraag centraal hoe de samenwerking in de basiszorg en de sociale basis er vanaf 2025 uit kan zien.
In dit kader worden er door de gemeente twee ontwikkeldagen georganiseerd, op 8 en 15 februari. Wil je meedenken en input leveren? Meld je dan snel aan!

Lees hier meer
img
Plusgids 2024 beschikbaar!

Hij is er weer! De nieuwe Plusgids. Dit handige boekje wijst inwoners van Utrecht de weg op het gebied van wonen, welzijn, zorg en geldzaken. Vooral ouderen, mensen met een beperking, chronisch zieken en hun mantelzorgers maken veel gebruik van de Plusgids.

Gratis afhalen
De Plusgids 2024 is online beschikbaar en de papieren versie wordt vanaf 6 februari rondgebracht in de stad. Vanaf half februari kunnen alle inwoners van Utrecht het boekje gratis afhalen bij buurtteams, buurthuizen, woonzorgcentra, bibliotheken, gezondheidscentra, huisartsen en natuurlijk bij U Centraal.

Lees hier meer
img
Netwerkbijeenkomst Vrijwillige Inzet

Elk kwartaal organiseert de Vrijwilligerscentrale Utrecht een netwerkbijeenkomst voor organisaties in Utrecht die werken met vrijwillige inzet. Dit is jouw kans om ervaringen te delen, vragen te stellen (zowel aan ons als aan je collega’s), inspiratie op te doen en samen te groeien.

Aankomende bijeenkomst wordt een prachtige bijeenkomst georganiseerd door VC Utrecht in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Een mooie kans voor jou als organisatie om met UU en studenten in contact te komen.

Lees hier meer
img
Trainingsaanbod Vrijwilligerscentrale Utrecht

Graag brengen we het trainingsaanbod van de Vrijwilligerscentrale Utrecht (VCU) bij je onder de aandacht.

Via onderstaande link vind je het trainingsaanbod in het eerste kwartaal van 2024 met o.a. workshops over communicatie, het signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid en over NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Ook vind je hier een ruim aanbod gratis e-learning-modules die je direct vanachter je eigen tablet of pc kunt bekijken.

Lees hier meer

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties die in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg.

www.nizu.nl | tel.: 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur)

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden