Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief mei 2023

Annulering netwerkbijeenkomst juni, wijksafari Binnenstad, bijeenkomst beleidsnota Wmo, kennisboost-week NOV, NIZU-deelnemers, update overzicht ambassadeurs informele zorg en aanbod Vrijwilligersacademie.

img
Annulering netwerkbijeenkomst 5 juni

De NIZU netwerkbijeenkomst op dinsdag 5 juni gaat helaas niet door. Na de save the date kregen we veel afmeldingen, er zijn in deze periode veel bijeenkomsten en de agenda’s zijn vol. We besluiten daarom deze bijeenkomst niet door te laten gaan.

Lees hier meer
img
Op wijksafari door de Utrechtse binnenstad!

Op donderdag 11 mei organiseerden Bauke Spijkerman & Rhea Wilhelm van DOCK en Ester Vlaming van NIZU een wijksafari door de Utrechtse binnenstad.

Op de fiets gingen professionals van diverse organisaties langs bij allerlei vrijwilligersorganisaties en andere initiatieven in de wijk Binnenstad. Op de verschillende locaties kregen ze informatie over het aanbod en de activiteiten. Zo hebben ze meer beeld bij het informele aanbod in de wijk en kunnen bewoners nog beter doorverwijzen.

Lees hier meer
img
Bijeenkomst beleidsnota Wmo

Op 17 mei vond de door de gemeente georganiseerde bijeenkomst over de Wmo beleidsnota plaats. Hierbij werd besproken wat er nodig is voor een toekomstbestendige vormgeving en uitvoering van maatschappelijke ondersteuning in de Gemeente Utrecht en regio Utrecht.

Lees hier meer
img
Kennisboostweek: Ben jij Vrijwilligersklimaatbestendig?


NIZU tip: van 14 tot en met 20 juni organiseert het NOV via het Platform Vrijwillige Inzet de Kennisboostweek met als thema ‘Ben jij Vrijwilligersklimaatbestendig?
’

Wil je meer weten over deze kennisboostweek en wil je je aanmelden voor (een van) de sessies?

Lees hier meer
img
Reminder: laat je met je organisatie of initiatief zien op de NIZU-website!

Sta jij al op onze overzichtspagina op de NIZU-website? Met deze pagina maken we het informele netwerk in Utrecht nog beter zichtbaar en vindbaar én kunnen we elkaar makkelijker vinden.

Wil je met jouw organisatie of initiatief ook vermeld worden op deze pagina?
Volg onderstande link, upload je logo en vul de aanvullende gegevens in op dit web-formulier: Ik meld me aan als NIZU-deelnemer

Jouw organisatie of initiatief is dan binnenkort op de website zichtbaar als deelnemer aan het NIZU. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met Julia Muller

Update overzicht ambassadeurs

Op de netwerkbijeenkomst in april werd het overzicht met de verschillende soorten ambassadeurs informele zorg gepresenteerd. De meest actuele versie van dit overzicht is nu als pdf te downloaden.

Lees hier meer
Vrijwilligersacademie: workshops

Ook in 2023 kun je als vrijwilliger weer interessante workshops volgen bij de Vrijwilligersacademie. O.a. deze workshops staan in juni op het programma:

Workshop: Hoe haal ik (meer) plezier uit mijn vrijwilligerswerk?
Woensdag 31 mei, 09:30 - 12:00

Workshop: Regenboogouderen? (her)ken ik ze? En hoe kan ik ze het beste ondersteunen.
Vrijdag 2 jun, 09:30 - 11:30

Workshop: Zingeving in de Ouderdom
Vrijdag 9 jun, 09:30 - 12:30

Workshop Verdieping: Hoe haal ik (meer) voldoening uit mijn vrijwilligerswerk?
Woensdag 14 jun, 09:30 - 12:00

Workshop: Aan de slag met jouw ervaringen
Vrijdag 16 jun, 10:30 - 13:00

Meer trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie in juni en later dit jaar + informatie over inschrijven vind je hier: Vrijwilligersacademie Utrecht.

Het totale overzicht van workshops en trainingen voor vrijwilligers vind je via onderstaande link:

Lees hier meer

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties die in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg.

www.nizu.nl | tel.: 030-2361745 (ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur)

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden