Terugblik NIZU netwerkbijeenkomst

Weer een mooie NIZU-netwerkbijeenkomst op 13 februari, deze keer gehost door Indekerngezond in Leidsche Rijn.

Het was een mooie gelegenheid voor Anne Matting om te vertellen dat Big Brothers Big Sisters verder gaat onder een nieuwe naam: Big Friends! Je leest er meer over op hun nieuwe website: Big Friends Utrecht

Rosalie Lansing (Vrijwilligerscentrale Utrecht) kondigde een stadsbrede bewustwordingscampagne over vrijwilligerswerk aan. Nu nog in ontwikkeling, binnenkort meer nieuws daarover.

Alex van Pelt (Present Utrecht) deed namens de kerngroep een oproep om je aan te melden voor een klankbordgroep, zodat we ons als informeel netwerk nog steviger kunnen neerzetten.

Ester Vlaming vertelde o.a. over de rol van de NIZU-ambassadeurs, over de overleggen en casuïstiekbesprekingen waar de ambassadeurs bij aanschuiven en over het aantal doorverwijzingen in 2023.

Verder werd er tijdens de bijeenkomst veel uitgewisseld, o.a. over het vinden van vrijwilligers, eenzaamheid, jeugd & jongvolwassenen, het betrekken van het bedrijfsleven en – niet heel raar op deze locatie – over positieve gezondheid.

Bekijk hier de presentatie met de sheets van de verschillende sprekers.

De volgende netwerkbijeenkomst vindt plaats op donderdag 25 april bij de Vrijwilligerscentrale Utrecht op de Bemuurde Weerd.
Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.