Nieuws

Hier vind je het laatste NIZU-nieuws en de aankondigingen van onze netwerkbijeenkomsten.

Actuele publicaties

Netwerkbijeenkomst: word LVB Xpert in 120 min

De eerstvolgende netwerkbijeenkomst vindt plaats op: donderdagmiddag 26 januari 2023 van 14:30 tot 17:00 uur in het Krachtstation op Kanaleneiland, Amerikalaan 199, Utrecht.

Deze NIZU netwerkbijeenkomst geven we anders vorm dan andere bijeenkomsten. We worden namelijk door Humanitas DHM meegenomen in een ervaringsgerichte LVB Xperience. 
Uiteraard is er na de workshop tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en na te praten.

Aanmelden voor de netwerkbijeenkomst op 26 januari doe je hier: aanmelden.

 

Factsheet Geldzorgen bespreekbaar maken

Als NIZU hebben we een factsheet voor vrijwilligers samengesteld. De factsheet biedt jou als vrijwilliger handvatten om zonder aannames het gesprek aan te gaan met mensen die mogelijk moeite hebben om rond te komen. Ga hier naar de factsheet.
Ook is er een wegwijzer voor gezinnen met weinig geld die je kunt delen met mensen in je omgeving: wegwijzer.

 

Lancering Maatjeskaart

Op de netwerkbijeenkomst van 21 april werd de Maatjeskaart gelanceerd. Op deze maatjeskaart vind je alle sociale maatjesinitiatieven (voor volwassenen) in de stad Utrecht die door NIZU-netwerkpartners worden aangeboden. Je kunt de kaart hier downloaden: Maatjeskaart.
Wil je een stapeltje Maatjeskaarten ontvangen om verder te verspreiden, stuur dan een mailtje naar info@nizu.nl
Ook vanuit het Stadsnetwerk Gelijke Kansen is er een maatjeskaart, maar dan gericht op jeugd & informeel leren: Informeel leren.
Verder is er vanuit het Platform Financieel Vrijwilligers Utrecht een overzicht beschikbaar van vrijwilligersorganisaties die ondersteuning bij financiën bieden: Financieel Vrijwilligers.

Thuis in de wijk

Het NIZU ‘host’ op deze website het programma ‘Thuis in de wijk’. Op deze pagina vind je een filmpje en een pdf met voorbeelden: Thuis in de wijk.

Utrecht voor Oekraïne

Op de NIZU website vind je ook een aparte pagina met informatie over hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Utrecht: Utrecht voor Oekraïne.

Utrecht Omarmt

Informatie over de Utrechtse Aanpak Eenzaamheid en over het netwerk in de stad dat zich inzet voor de bestrijding van eenzaamheid vind je op de website van Utrecht Omarmt.
Op onze pagina over Eenzaamheid vind je informatie over de rol van het NIZU.

Trainingsaanbod Vrijwilligersacademie

In samenwerking met VC Utrecht worden er trainingen voor vrijwilligers aangeboden:

Publicaties

Nieuwsbrieven